ODTÜ PARLAR VAKFI

ODTÜ  PROF. DR. MUSTAFA N. PARLAR  EĞİTİM VE ARAŞTIRMA VAKFI bilimsel teknolojik gelişmeye hizmet amacıyla ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin kurucularından bilim adamı çok değerli öğretim üyesi ve büyük insan Prof.Dr. Mustafa N.PARLAR’ın anısını yaşatmak üzere 12 Ocak 1981 tarihinde kurulmuştur.

 

Vakfın amacı üniversite-endüstri ilişkilerini geliştirmek, bilimsel araştırmalara ve araştırmacılara destek olmak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne teknik donanım ve gereç sağlamak, öğrencilerine burs  ve kredi vermek, mentor- menti  hizmeti sağlamaktır.

M.N.PARLAR KİMDİR?

Mustafa N. PARLAR’ın yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanmış 25 bilimsel bildirisi, biri çeviri beş kitabı, pek çok teknik raporu ve gazetelerde yayınlanmış 60′a yakın makalesi vardır. 4 çocuğu vardır.

 

Mustafa PARLAR, toplumun ve endüstrinin gelişme sorunlarına sırt çeviren bir bilim­sel görüşün değil, kurduğu laboratuvarlarla, yetiştirdiği araştırmacılarla, üniversitenin topluma katkısını ve bilimsel düşüncenin çevreyi değiştirici, yaşam düzeyini yükseltici etkisini savunmuş ve bu bakımdan yapıcı, yaratıcı bir rol oynamıştır.

 

Mustafa PARLAR, zekâları ve yetenekleri köreltebilecek güçlükler karşısında yenilme­miş; tam tersine onun gücü bu güçlüklerle adeta bilenmiş ve O’nun, ülkesini daha yüksek bir teknoloji ile kalkındırma azmi, üniversite anlayışını ve öğrencilerine verdiği “hayat için bilim” düşüncesini kökleştirmiştir.

HABERLER VE DUYURULAR

ODTÜ Parlar Vakfı, Güncel haberleri ve duyurularımızı buradan takip edebilirsiniz.

MENTOR - MENTİ

Akıllı mentorluk çalışmalarıyla paydaşları bir araya getirerek karşılıklı gelişimlerine katkıda bulunmalarını sağlamaktadır.

Mentiler için

  • Farklı deneyimlerden faydalanma
  • Kariyer gelişimi, Kişisel gelişim
  • Rol model edinme ve olma

Mentorlar için

  • Liderlik/Başkasına Koçluk Verme
  • Yeni Şeyler Öğrenme
  • Sosyal Tatmin

Bilgi ve başvuru için parlar-w@parlar.org.tr adresine mail gönderiniz

GALERİ

Anma günü, Ödül Töreni, Etkinlik Resimleri

İletişim Bilgileri

Telefon

0 312 227 02 73

Email

parlar-w@parlar.org.tr

Fax

+90 312 227 02 75

İletişim Formu

İletişim Formu için Tıklayın

Adres